Sortim al carrer contra la massificació de l’escola

150 persones reben Trias amb xiulets contra la massificació de l’Escola Mestre Gibert i reivindiquen més espai després d’haver d’acollir un segon “bolet”

>> Només 3 anys després d’acollir una nova línia a P3, el mateix centre haurà d’acollir de nou 25 alumnes més al primer curs d’Educació Infantil.

>> Famílies i docents es manifesten davant de la Biblioteca de Can Fabra, on Xavier Trias feia un acte de campanya amb el regidor del Districte, Raimond Blasi.

El curs 2012/13, el Consorci d’Educació va assignar un “bolet” a l’Escola Mestre E. Gibert i Camins de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) que va comportar acollir 25 nens més a l’escola. Ara, es preveu que pel curs vinent 2015/16 a P3 hi tornarà a haver un segon bolet. D’aquesta manera, una escola que fa 27 anys es va construir per acollir 400 alumnes (encara no hi havia P3), n’ha passat a acollir primer 450, més tard 475, i el curs 2015/16 arribarà a 500 alumnes. Malauradament, no és un cas excepcional. Sense incloure aquests grup del curs vinent, en els darrers sis anys es comptabilitzen ni més ni menys que 10 “bolets” en escoles públiques d’infantil i primària del Districte de Sant Andreu. 

És per això que aquest dimecres 20 de maig a la tarda més de 150 persones -entre famílies i docents- s’han concentrat davant la Biblioteca de Can Fabra on l’alcalde Xavier Trias feia un acte electoral amb el regidor del Districte, Raimond Blasi. Amb xiulets i una pancarta amb el lema “Volem més pati. No a la massificació” han esperat l’arribada del regidor i l’alcalde per lliurar-los el manifest amb les seves demandes, qui els ha emplaçat a parlar després de les eleccions municipals.

L’AMPA de l’escola Mestre Gibert considera que haver d’acollir dos bolets en menys de 4 anys va clarament en detriment dels alumnes i comporta una massificació inacceptable. A més, deixen clar que l’escola no disposa d’espai físic ni dels equipaments necessaris per tal d’acollir un increment tan notable d’alumnes. Les famílies han recordat, a més, la demanda que la comunitat educativa arrossega des dels gairebé 27 anys de l’escola: l’ampliació del centre amb la incorporació dels 800 m2 que aportarien els terrenys del carrer Vallès cantonada carrer de Concepción Arenal, en desús i just al costat del pati del centre.

 

IMG-20150520-WA0014IMG-20150520-WA0019